ROMANIA SI-A ALES VINUL NATIONAL: FETEASCA NEAGRA DE LA CASA PANCIU

February 5, 2016 at 10:20 am

Romania si-a ales pentru 2016 drept vin national, vin de reprezentare si prestigiu, vinul de la CASA PANCIU.

Totodata drept varietate nationala a fost alesa FETEASCA NEAGRA, un vin care prin calitatile sale a fost considerat a fi reprezentativ pentru terroir-ul national.

Iubitorii vinului romanesc sau intalnit, in data de 30 ianuarie 2016, in cadrul luxos oferit de hotelul Mariott, pentru a degusta si a alege, precum in fiecare an: CEL MAI BUN VIN AL ROMANIEI-VINUL DIPLOMATILOR pentru 2016.

Cautarea unui vin bun merita-web

In conformitate  cu traditia ceremoniei VINULUI DIPLOMATILOR: ambasadorii, politicienii, diplomatii si toti cei pentru care vinul inseamna un fenomen de cultura si civilizatie au putut degusta cele mai alese creatii ale vinificatorilor romani si in final alege cele mai bune vinuri ale Romaniei si pe cei mai buni creatori de vinuri ai anului trecut.

In coordonarea Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Bucurestiul a devenit capitala expertilor si pasionatilor de vinuri, aflati in cautarea savorii vinului si a celor mai bune bauturi spumoase pe care Romania si lumea le poate oferi.

Delegatia de parlamentari si diplomati precum si experti degustatori, din partea  Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica a putut sa analizeze si sa decida care este Cel mai bun dintre vinurile linistite si spumante romanesti si sa ne ofere topul calitatii celor mai bune vinuri din Romania pentru anul 2016.

FETEASCA NEAGRA-CEL MAI BUN VIN AL ANULUI 2016

A castigat competitia vinurilor romanesti celebrul producator CASA PANCIU, care a  confirmat din nou inalta calitate a produselor sale cu degustarea vinurilor propuse pentru desemnarea VINULUI DIPLOMATILOR.

Mentionam ca in 2014, CASA PANCIU a mai fost alesa, drept cel mai bun producator de vinuri din tara noastra si incoronata drept fauritorul VINULUI DIPLOMATILOR.

CASA PANCIU-VINUL DIPLOMATILOR-web

Degustand VINUL DIPLOMATILOR PENTRU 2016 reprezentanti din Republica Moldova si estul Europei alaturi de Prof.Dr. Anton Caragea-PDG Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica si Senatorul Ionel Agrigoroaei.

 

In aplauzele entuziaste ale celor prezenti a fost aflat numele CELUI MAI BUN VIN AL ROMANIEI PENTRU 2016 si anume-FETEASCA NEAGRA de la Casa Panciu.

Pe locul II s-a aflat MUSCAT OTTONEL-ul de la Casa Panciu si pe locul III s-a situat pe un loc de onoare –Cabernet-ul Sauvignon vinificat in alb, un exemplu al maiestriei vinificatorilor vranceni.

VIN SPUMANT-PANCIU-web

Cel Mai Bun Vin Spumant Romanesc in 2016- CASA PANCIU

 

La categoria CEL MAI BUN SPUMANT, chiar nu au fost emotii, votul fiind unanim pentru  CASA PANCIU- MUSCAT OTTONEL, spumant care a fost din nou apreciat, de toti cei prezenti, pentru prospetimea si parfumul persistent, aroma perfecta de vanilie si fructe de padure si miezul rotund, perfect imbogatit de arome si care ofera degustatorului experienta perfecta a vinului spumant romanesc, vin ce a reusit sa invinga in competitiile europene odinioara cunoscuta sampanie.

A fost apreciat cu placere si cupajul Muscat Ottonel si Feteasca Regala, obtinut prin metoda Asti, care a stralucit prin concentratia perfecta de zahar, combinata cu aroma de fructe proaspete si de prospetime cu o buna persistenta, care i-a cucerit pe toti cei prezenti, alaturi de notele finale de grapefruit si pomelo.

De acum avem, pentru un an, in CASA PANCIU cel mai faimos producator roman, creatorul VINULUI DIPLOMATIC, vinul de reprezentare al Romaniei pentru anul 2016.

CASA PANCIU va pune la dispozitia iubitorilor din tara si de peste hotare ai vinurilor romanesti, oportunitatea de a degusta minunile ce incanta presedinti, diplomati si lideri din intreaga lume, produsele premiate in competitia din 2016, a apreciat in acordul asistentei Prof.Dr. Anton Caragea-Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica.

Tasting Romanian Diplomatic wine 2016

Degustand vinurile perfecte ale CASEI PANCIU: degustatori de la Universitatea din Targoviste, dl.Tudor Stefan-proprietarul lantului de hotelier Royal si Prof.Dr. Anton Caragea.

 

Feteasca Neagra de la CASA PANCIU poate fi considerata drept vinul perfect, ce imbina tipicitatea, aroma, gustul complet si tehnologia moderna-ea este noul ambasador al tarii noastre in lume.

Sa ii uram succes! a concluzionat Prof.Dr. Anton Caragea, ridicand cupa cu Vin d`honneur in cinstea industriei vinurilor din Romania!

CASA PANCIU-degustare

CASA PANCIU a adus veselie si la Camera de Comert si Industrie!

 

In final diplomatii prezenti au dat interviuri si au discutat cu reprezentatii producatorilor romani oportunitati de cooperare si au subliniat la unison cresterea in calitate a vinurilor linistite si spumante romanesti, vinuri ce incep treptat sa cucereasca pietele mondiale.

Avand drept etalon al calitatii produsele de la CASA PANCIU, atunci putem spune ca vinurile romanesti depasesc multe din cele mai bune vinuri ale lumii si incep deja a fi favoritele Europei, au concluzionat diplomatii si degustatorii prezenti.

Pentru mai multe informatii si comenzi pentru CEL MAI BUN VIN AL ROMANIEI aveti aici site-ul CASA PANCIU!

CASA PANCIU logo

 

Advertisements

Entry filed under: Blackseanews Agency, Board of Directors of Institute of International Relations and Economic Cooperation of Romania, CASA PANCIU, CEL MAI BUN VIN ROMANESC, Diplomatie, Economia Romaniei, Educatie, Europe, European Council on International Relations, European Union, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Mass media, VINUL DIPLOMATILOR 2016. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

PRESIDENT BARACK OBAMA HOPES THAT US WILL BECOME A WORLD BEST TOURIST DESTINATION ROMANIAN NATIONAL WINE FOR 2016 IS PRODUCED BY HOUSE OF PANCIU/CASA PANCIU


Recent Posts

RSS Latest news

 • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

RSS EUROPEAN ACADEMY

RSS EUROPEAN NEWS

 • 2018 CALENDAR FOR WORLD DEVELOPMENT AGENDA
  The Office of The President of European Council on Tourism and Trade has made public the agenda for the first six months of 2018 presenting main tourism and travel and cultural events under the high patronage of the world tourism institutions (European Tourism Academy and European Council on Tourism and Trade).Short presentations of the main events for 2018 […]
 • EUROPEAN TOURISM DAY TO BE CELEBRATED ON DECEMBER 1st. PRESIDENT DECISION
  TheEuropean Tourism Academy is organising the 2018 edition of the European Tourism Day on 1st December in Bratislava.  European Tourism Council President Professor Dr. Anton Caragea outlines the priorities for EUROPEAN TOURISM DAY.In 2018 the EUROPEAN TOURISM DAY conference will address the topic of " EU tourism or European tourism" and will look i […]
 • EUROPEAN TOURISM JOURNAL LAUNCHES ON-LINE EDITION FOR CAMBODIA: WORLD`S LEADING DESINATION
  Bratislava and European Tourism Academy headquarter where the scene of the visit of European Council on Tourism and Trade President, Professor Dr. Anton Caragea and host of the official online launching of the special edition of European Journal of Tourism and Trade.European Council on Tourism and Trade President-Professor Dr. Anton Caragea and diplomatic co […]
 • WORLD TOURISM AND TRAVEL AWARDS ARE CREATING JOY, JOBS AND HAPPINESS ACROSS THE GLOBE
  The inauguration of registration period for WORLD TOURISM AND TRAVEL AWARDS started with the message of the European Council on Tourism and Trade President, who highlighted the potential of the world culture to transform and better our lives and the contribution of such public and cultural diplomacy initiatives to the dialogue between cultures, between gener […]
 • WORLD TOURISM INSTITUTE ANNOUNCE THE THEME OF WORLD TOURISM IN 2018: PROTECTING CULTURE AND HERITAGE
  European Council on Tourism and Trade President, Professor Dr. Anton Caragea has unveiled the world institutions decisions regarding the theme for 2018 tourism year and world tourism day as TOURISM: PROTECTING CULTURE AND HERITAGE. Among other executive decisions are also: the opening of 2018 World`s Best Tourist Destination and World Capital of Culture and […]
 • CUM SA FIM ELEGANTI IN 2018 ! SFATURI DE MODA
  Eleganta deschide porti, imbunatateste oportunitatile in viata si in afaceri si aceasta este nu doar intelepciunea traditionala dar si o realitate a timpului nostru. Ca atare in pregatirea pentru un 2018 de succes nu trebuie sa uitam niciun moment sa avem in centrul atentiei noutatile in moda.In timp ce restul lumii se pregatea de sarbatori, specialistii de […]

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 29 other followers


%d bloggers like this: